De omgeving

Karinthië is het land van het grote aantal meren, met kraakhelder water van drinkwaterkwaliteit en bergen, ruig en lieflijk tegelijk. Hoge toppen, weidse uitzichten en er zijn bloemen, heel veel bloemen! Karinthië is van prachtige natuurschoon, rijke historie en niet voor niets een van de populairste wandelgebieden van Oostenrijk. Langs en door de Alpen lopen talloze wandelroutes door de mooiste landschappen. Van pittige meerdaagse tochten tot eenvoudige wandelingen met de kinderen – de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast is het oude stadscentrum van Villach zeker een bezoek waard. Een andere aanrader is een stedentrip naar Klagenfurt, met een prachtige oude dom en het symbool van de stad: de ‘Lindwurmbrunnen’, een fontein met een mythische lintworm, die volgens de legende moest worden bestreden toen de stad werd gesticht.

Karinthië is de meest zuidelijke én warmste deelstaat van Oostenrijk, kent een mediterrane klimaat met de meeste zonuren van Oostenrijk. Het is een streek van tradities en soms lijkt de tijd er even stil te staan wat best heel prettig kan zijn.  Bezaaid met mooie plekken, te veel om op te noemen!

Ook in de winter is Karinthië een fantastische vakantiebestemming. Het is er een stuk rustiger dan in populaire regio’s als Tirol of Salzburgerland, maar ook in Karinthië kun je prima op wintersport. In het plaatsje  Kötschach-Mauthen  ligt een fraaie beginners skipiste voor elk niveau. Op 30 autominuten afstand/ skibus ligt het grote skigebied Nassfeld met 110 km aan pistes en funpark voor snowboarders. Prachtig voor beginners en gevorderden.

© Chalet Edelweiss 2022  -  Website gemaakt door Niels de Vries
Kies uw taal: